Kvíz: Dokážete na základě jednoho obrázku uhodnout, o jakou pohádku jde?

Kvíz: Dokážete na základě jednoho obrázku uhodnout, o jakou pohádku jde?

Přiznejme si, že pohádky milují nejen děti, ale zbožňujeme je i my, dospělí. Díky nim se totiž dokážeme dostat do bezstarostného období, kdy jsme i my byli dětmi. Vyzkoušejte si proto společně se svou ratolestí tento zábavný kvíz, který prověří, jak si na základě obrázku dokážete vzpomenout na danou pohádku.

1. Na obrázku vidíme roztomilou Agnes. Vzpomenete si, ve které pohádce se objevila?


Foto: moviestillsdb

a. Vzhůru do oblak

b. Já, padouch

c. Divočina

d. Toy Story

2. Tato pohádka dobyla srdce mnoha dětí. Na obrázku vidíte její hlavní postavy. Jde o pohádku: 

Foto: moviestillsdb

a. Ledové království

b. Úžasňákovi

c. Máša a medvěd

d. Shrek

3. Dále tu máme postavičku, která ve stejnojmenné pohádce brázdila vody oceánu. O koho jde?

Foto: moviestillsdb

a. Vaiana

b. Pocahontas

c. Mulan

d. Anastázie

4. Tato pohádka zase přímo dokonale nahlédla do zákoutí naší mysli. Vzpomenete si na její název?

Foto: moviestillsdb

a. Coco

b. Vzhůru do oblak

c. VALL-I

d. V hlavě

5. Velmi úspěšná byla i pohádka, ze které pochází tato legendární scénka. Jaký byl její název?

Foto: moviestillsdb

a. Mary a Max

b. Nezkrotná

c. Zootropolis: Město zvířat

d. Hotel Transylvánie

6. Tyto rybky svého času ovládly svět a dodnes se jen stěží najde člověk, který by tuto pohádku neznal. Jde o:

Foto: moviestillsdb

a. Hledá se Nemo

b. Ariel: Malá mořská víla

c. Happy Feet

d. Divoké vlny

7. Spousta lidí si díky této pohádce zamilovala vaření, Francii, nebo se dokonce přestali bát potkanů Z jaké pohádky je tento obrázek?

Foto: moviestillsdb

a. Ferdinand

b. Ratatouille

c. Trollové

d. Lady a Tramp

8. Na tomto obrázku zase můžete vidět královnu Elsu, která doslova topí dětská srdce. Kde ztvárnila hlavní postavu?

Foto: moviestillsdb

a. Kráska a zvíře

b. Doba ledová

c. Máša a medvěd

d. Ledové království

9. Po této pohádce se vaše ratolest možná bála usínat potmě, navzdory tomu ale jde o jednu z těch nejkrásnějších. Vzpomenete si na její název?

Foto: moviestillsdb

a. Casper

b. Toy Story

c. Příšerky s.r.o.

d. Hotel Transylvánie


10. A nakonec něco, co opravdu prověří vaše znalosti. Tato krásná pohádka z prostředí italské riviéry vypráví příběh chlapce, podle kterého se pohádka i jmenuje. Je to:

Foto: moviestillsdb

a. Luca

b. Coco

c. Auta

d. Ferdinand


Správné odpovědi:

1.b., 2. c., 3. a., 4. d., 5. c., 6. a., 7. b., 8. d., 9. c., 10. a.

Vyhodnocení:

8-10 správných odpovědí - jste skutečným expertem. Jde vidět, že ve světě pohádek jste jako doma a nic vás nezaskočí.

7-5 správných odpovědí - čas od času se na nějakou pohádku podíváte, ale není to váš šálek kávy. Stále to ale můžete dohnat. 

4-0 správných odpovědí - jde vidět, že pohádky rádi nesledujete. Možná byste to měli napravit, je to skvělý způsob, jak se vrátit do dob dětství a oddychnout si. 

Stáhněte si Readmio

  • Přidejte se k více než 200 000 spokojených rodičů
  • Vybudujte si návyk společného čtení s dětmi každý den
  • Začněte pohádkami, které jsou v aplikaci zdarma
  • V placené verzi je jich pak 300+ a nové přidáváme každý týden
Download from App StoreDownload from Google Play
RatingsRatingsRatingsRatingsRatings

4.8/5 · 1 300 hodnocení